Hur beställer du färdtjänst och andra resor?

transport services and other tripsKonsten att beställa färdtjänstresor och andra resor, kan vara något som kanske inte alls visar sig vara så svårt. Här är det egentligen bara att vara den som ringer ett specifikt nummer till färdtjänsten och uppger namn och den adress du ska hämtas upp på. När det gäller alla andra möjliga resor kommer naturligtvis alla dessa att vara något mer komplicerade att beställa, samt att vara mer kostsamma. Det som kan vara krångligt när det gäller färdtjänst är just själva möjligheten att få tillgång till denna tjänst. Här kan det för många människor blir en mycket lång process, och andra kan ständigt nekas då de inte anses falla inom denna behovsgrupp.

För att få till andra resor såsom sjuktransporter, så kommer du som normalt sett har ett arbete helt enkelt att kunna ringa taxi för en snabb transport till sjukhuset, eller när du inte har möjlighet att transportera dig på annat sätt. Här är det hela då så fiffigt uträknat att du bara kan lämna in detta kvitto samt andra giltiga kostnader till försäkringskassan, så kommer de att ge dig pengarna tillbaka på den procentuella del du inte behöver stå för. I det fallet är också det svenska systemet unikt i världen. Ingen vet dock hur länge detta kan fortsätta och en stor glädje och tacksamhet ska visas under den tiden.

Till skillnad från andra länder så är det alltså busenkelt att få både färdtjänst och sjuktransporter i Sverige. Samtidigt får alla de som utnyttjar dem också ett subventionerat pris. Om detta system skulle jämföras med vissa andra länder så skulle du istället få en räkning på hela månadslönen för en transport. Dessutom kan du som valt att bosätta dig i fjällen, även få en helikoptertransport till samma låga pris, vilket gör det hela mycket otroligare än som tidigare påvisats.